Gå til innholdet

Frøyhav

September 2015 ble «Frøyhav» overlevert fra Ørnli Slipp AS til Frøy Akvaservice AS, Sistranda. Oppdrettskatamaranen er verftets byggenummer 8.2

Fartøyet er bygget som glattdekket katamaran med symetriske skrog, og har svakt utfallende baug, tverr hekk og skansekledning rundt hele fartøyet, og skal hovedsakelig benyttes til spyling av oppdrettsnøter, samt avlusing.

MASKINERI Hovedmotorene er to Iveco N60ENTM 37 som hver yter 270 hk ved 2.800 o/min. Disse er koplet til et Helseth propellanlegg type 3H70-900 HS via to Sabb HVP83E reduksjonsgir med utveksling 3,54:1. Begge girene har PTO for drift av hydraulikkpumper. Motorene og girene er levert av Frydenbø Sabb Motor. Videre er det installert Marol manøver-system levert av Sea-Tek og en 40 hk baugthruster levert av Sleipner Motor.

DEKK Dekket er konstruert for å kunne transportere inntil 30 tonn dekkslast. Det er montert en Palfinger PL 32080 MD 30,5 tm kran på babord side akter, og to type N300-3000 3 tonns capstan på babord side, en rett aktenfor styrehus, og en akter. I forkant av styrehus og under styrehusdørk er det arrangert storesrom, og dekket er forsynt med fester for standard ISO-containere, som skal benyttes til enkel montering av spyleaggregat.

INNREDNING Styrehus med bysse og pantry er arrangert forut i senter av fartøyet med nedgang til en enmanns- og en tomannslugar på babord side. Aktenfor lugarer er det arrangert verksted som oppvarmes av overskuddsvarme fra lyddempere. Rett aktenfor styrhus er det arrangert kombinert toalett/vaskerom. Det er beregnet 3 manns besetning. Innredningspaneler og styrehusinnredning er levert av Steinar Eik Jensen AS.

ELEKTRONIKK Elektrisk installasjon er utført av Elektroteam AS, mens Argon Elektro AS har levert navigasjons- og kommunikasjonsutstyret om bord. Leveransen består av følgende: 4G kombinert bredbåndsradar, ekkolodd, GPS, Simrad kartplotter, Simrad RS35 VHF-telefon, Furuno NAVpilot 711 autopilot, Simraid AIS, ICE bredbåndsmodem, Safetel Airborne brann- og vannalarm, 2xkombinert TV-skjerm for styring av ROV. 

TEKNISKE DETALJER

Telefonnummer
45 83 81 70
Epostadresse
Tilhørende selskap
Frøy Akvaservice
Verft
Ørnli AS
Byggeår
2015
Lengde
13.53 meter
Bredde
7.61 meter
Krankapasitet
32 t/m
Tjenester
Utstyr
Notvask
Bistand avlusing