Gå til innholdet

Frøyskarv

«Frøyskarv» ble 8. mai overlevert fra Ørnli Slipp AS til Frøy Akvaservice, Sistranda. Fartøyet er verftets byggenummer 80. 

«Frøyskarv» er et lett service/dykkerfartøy bygget i aluminium, med v-bunn, knekkspant og utfallende baug, som er beregnet for å yte service til oppdrettsnæringen. Fartøyet kan transportere 1 tonn last i servicehastighet.

Maskineri
Framdriftsanlegget er levert av Sea-Tek AS. Dette består av to Volvo Penta dieselmotor, type D11-725, som hver yter 725 hk ved 2.500 o/min. Motorene er tilkoblet vannjetaggregater av type UltraJet 377, via ZF 325-1 vendegear med utveksling 1,05:1. Det ene gearet er utstyrt med PTO for drift av hydraulikkpumpe. Sleipner Motor AS har levert baugthruster av type SH240/250, med 240 kilos skyvekraft.

Bergen Hydraulic AS har levert en Palfinger PC 2700MB kran, og en vinsj med 900 kilos kapasitet. To stykk capstan, med 1,5 tonn trekkraft hver, er levert av Tenfjord Industrier. Innredningspaneler, samt styrhusinnredning, er levert av Steinar Eik Jensen AS. Fyrkjel type Kabola HR 400, med radiatorer i alle rom for oppvarming, er levert av Farco AS. Styrestol er levert av Alu Design. Styrhus med bysse- og pentry er arrangert forut i senter av fartøyet, med enkel lugar under bakke i forskipet. Aktenfor styrhus er det arrangert kombinert verksted og dykkerrom, hvor det også er arrangert dusj og WC. Det elektriske anlegget om bord, er levert av O.S. Solhaug AS, mens elektriske installasjoner er utført av Argon Elektro AS. Samme leverandør har også levert og montert Simrad kombinert bredbåndsradar, ekkolodd, GPS og kartplotter, Simrad VHF-telefon, Furuno Navpilot 711C autopilot, Simrad AIS og ICE bredbåndsmodem, samt brann -og vannalarm av type Safetel Airborne.
 

TEKNISKE DETALJER

Telefonnummer
45 83 68 01
Epostadresse
Tilhørende selskap
Frøy Akvaservice
Verft
Ørnli AS
Byggeår
2015
Lengde
14.72 meter
Bredde
4,01 m
Tjenester