Gå til innholdet

Tor Viking

Frøy Akvaservice AS overtok byggenummer 118, «TOR VIKING», fra Sletta Verft AS, Mjosundet i februar 2009. Båten er bygget i aluminium, og Astrup har levert aluminiumsprofiler til nybygget. Dette er en servicebåt for oppdrettsnæringen av verftets eget design som har følgende hoveddata: Lengde o.a. 14,98 m, Bredde p.sp. 7,00 m
Tankkapasitetene er på 5000 liter brennolje og 1600 liter ferskvann.

Maskineri
Fremdriftsmaskineriet består av to Nogva Scania DI 12 65M dieselmotorer hver på 370 hk som via to Nogva HC-168B reduksjonsgear med oversetning 2,48:1 driver to Nogva propeller med diam. 950 mm. Strømforsyningen besørges av en Nogva Deere 4045DFM50 hjelpemotor på 40 kW med en Stamford generator på 43,75 kVA. 
Båten har Sleipner styremaskin og er utstyrt med to Petter S-35-30-AL sidepropeller, levert av Nik. Haugrønning. Båten er utstyrt med seks RULE lensepumper, og Jabsco har levert 2 stk. spyle-/lensepumper. Sanitæranlegg kommer fra Univa. Erling Haug har levert brannslukkingsutstyr til maskinrommet.

Diverse
Lorentzen Hydr. og Mek. Verksted har levert to capstans på 1 tonn henholdsvis 9 tonn, og Erling Haug har forestått løst fortøyningsutstyr. Båten er videre utstyrt med en Palfinger kran på 30,5 t/m. Erling Haug har levert Hall 75 kg anker. Vinduer kommer fra ERTEC og viskere fra Anders Gjeldnes. Nor-Pro har levert tre utvendige dører. Roja har levert International Maling produkter for oppmaling av fartøyet, og Grip Maling har utført malerarbeidet. Erling Haug har levert Viking redningsflåter og diverse brann- og sikkerhetsutstyr.
I innredningen er det anvendt Fibo innredningspaneler og innredningsdører samt møbler fra Troldmyr Møbelfabrikk. Verftet har tatt seg av innredningsarbeidene. Styrehusstol er type NorSap, og Beha har hatt leveranser til byssen.
Elmarin AS har utført både de elektriske og elektroniske installasjonsarbeidene og har også levert hovedtavle.
 

TEKNISKE DETALJER

Telefonnummer
930 22 557
Epostadresse
Tilhørende selskap
Frøy Akvaservice
Verft
Sletta Verft
Byggeår
2009
Lengde
14,98 m
Bredde
7 m
Krankapasitet
32 t/m
Tjenester