Gå til innholdet

Frøyvind

Arbeidskatamaranen «FRØYVIND» ble levert fra Sletta Verft AS, Mjosundet til Frøy Akvaservice AS, Sistranda den 4. juni 2013 som byggenummer 138.

«FRØYVIND» er bygget i aluminium med leveranser fra E. A. Smith og Astrup og har følgende hoveddata: Lengde o.a.   14,963 m, Bredde p.sp.   8,00 m

Maskineri
Fremdriften besørges av to Nogva Deere 6135.SFM75 dieselmotorer som hver utvikler 650 hk, og som er koblet til Helseth YH80 propellanlegg via Nogva HC-258 reduksjonsgear. For strømforsyning er det montert en Nogva Deere 4045DFM50 motor med Stamford generator. Styremaskin er av Sleipner fabrikat, og fartøyet er utstyrt med en Petter S45-50 sidepropell, levert av Nik. Haugrønning. Wangsmo har levert ventilasjonsanlegget, sanitæranlegget er fra Univa og Brødrene Dahl har levert rør og sanitærutstyr. Erling Haug har stått for brannslukkingsutstyr til båten.

Diverse
«FRØYVIND» er innredet med tre lugarer, hvorav to enkle og en dobbeltlugar. Troldmyr Møbelfabrikk har levert møbler, og styrehusstol kommer fra NorSap. Ertec har levert vinduer, Palfinger kranutrustning er fra Bergen Hydraulic og MB Hydraulikk har levert 2 x capstans og varpevinsj. Erling Haug har hatt leveranser som anker og kjetting, fortøyningsutstyr samt Viking redningsflåte. Utvendige dører er fra Varde. Overflatearbeidet er utført av Roja AS. Elmarin AS har hatt elektro oppdraget og har også levert og installert elektronisk utstyr til katamaranen.

Oppgaver
«FRØYVIND» er utstyrt for å kunne løse de fleste serviceoppdrag for havbruksnæringen. Blant annet nevnes vask, desinfisering og sertifisering av flytekrager og bunnringer, alt fortøyningsarbeid, notvasking med RONC, ROV, bistand avlusing med trommel, 2-3 manns besetning med mer.
 

TEKNISKE DETALJER

Telefonnummer
406 43 365
Epostadresse
Tilhørende selskap
Frøy Akvaservice
Verft
Sletta Verft
Byggeår
2013
Lengde
14.90 m
Bredde
8.00 m
Krankapasitet
48 t/m
Tjenester