Gå til innholdet

Frøylaks

Arbeidskatamaranen «FRØYLAKS» ble levert fra Sletta Verft AS, Mjosundet til Frøy Aquaservice AS, Sistranda den 22. november 2013 som byggenummer 140.

På overleveringsdagen stilte verftssjef Kåre Egil Sletta med bløtkake til de ansatte, ifølge Nordvestnytt. Han hadde tre gode grunner til det: For det første var byggenummer 140 ferdigstilt, for det andre hadde bedriften akkurat inngått ny byggekontrakt og den tredje grunnen var at tre karer skulle hedres for lang og tro tjeneste. To av disse, Lorents Solvær og Tore Ulfsnes, ble hedret denne dagen med medalje. Sistnevnte begynte på verftet i 1971, mens Lorents Solvær har arbeidet der i 33 år. Begge har vært med på å bygge over 100 båter.

«FRØYLAKS» er bygget i aluminium med leveranser fra E. A. Smith og Astrup.

Maskineri
Fremdriften besørges av to Nogva Deere 6135 SFM75 dieselmotorer som hver utvikler 650 hk, og som er koblet til Helseth 4H80 propellanlegg via Nogva HC-258 reduksjonsgear. For strømforsyning er det montert en Nogva Deere 4045DFM50 motor med Stamford generator.

Styremaskin er av Sleipner fabrikat, og fartøyet er utstyrt med en Petter S45-50 sidepropell, levert av Nik. Haugrønning.

Wangsmo har levert ventilasjonsanlegget, sanitæranlegget er fra Univa. Pumper kommer fra Jonas Eriksen Drift (lense), Johnson og Akva Group (høytrykk spylepumpe).

Diverse
MB Hydraulikk har levert dekksmaskineri, og kran er type Palfinger PK 50002(M) FCE. Ertec har levert vinduer, og utvendige dører er fra Varde. Overflatearbeidet er utført av Roja AS. Erling Haug har levert Viking redningsflåte.

Troldmyr Møbelfabrikk har levert møbler, og styrehusstol kommer fra NorSap. Elmarin AS har hatt elektro oppdraget og har også levert og installert elektronisk utstyr til båten.

TEKNISKE DETALJER

Telefonnummer
407 67 795
Epostadresse
Tilhørende selskap
Frøy Akvaservice
Verft
Sletta Verft
Byggeår
2013
Lengde
14.90 m
Bredde
8.00 m
Krankapasitet
48 t/m
Tjenester