Tonje er den nye sjefen

På nyåret setter hun seg i sjefsstolen, men der blir hun ikke sittende i ro. Tonje Foss har satt seg som mål å hilse på flest mulig av Frøys medarbeidere innen kortest mulig tid. Vi har tatt en prat med vår nye sjef.

Den friske høstlufta slår mot oss på Brattørkaia. Stemningen er god, og fotografen gir instrukser. Det er bare gått en dag siden det ble offentliggjort at Tonje Foss blir den nye administrerende direktøren i Frøy ASA. 

– Jeg gleder meg mye. Dette blir kjempespennende, sier en opprømt Tonje. Fra nyttår blir hun leder for over 700 medarbeidere.

– Et veldig spennende selskap

Det gikk ikke ubemerket hen at Tonje ble ny leder i Frøy. Det siste døgnet har hun fått mange gratulasjoner og lykkeønskninger. Nå kribler det etter å komme i gang. 

– Det første jeg tenkte da jeg ble kontaktet om denne jobben, var at det er et veldig spennende selskap, sier hun,  og legger til at Frøy åpenbart er et suksessfullt selskap som har gjort mye rett. Likevel tror hun at hun med sin erfaring og kompetanse kan ta selskapet ytterligere steg videre.

– Sammen med hele organisasjonen skal vi utvikle selskapet og rigge oss for ytterligere vekst. Det ser jeg fram til!

– Jeg er en lagbygger

Når vi utfordrer Tonje på fem ord som beskriver henne som leder så svarer hun kjapt: åpen, direkte, ærlig, tydelig og inkluderende. Hele organisasjonen, medarbeidere og fellesskap er begreper som går igjen i samtalen. 

Hun beskriver seg som en lagbygger som liker å jobbe med folk, og hennes første prosjekt er å bli bedre kjent med organisasjonen. Tonje har satt seg som mål å besøke alle avdelinger og kontorer, og hilse på flest mulig av de 700 medarbeiderne. Både på land og om bord.

– Jeg ser fram til å bli kjent med mange nye folk. Jeg har i tidligere jobber fått gode tilbakemeldinger på at jeg er flink til å se folk og god på å bygge lag. Det tar jeg forhåpentligvis med meg inn i Frøy også. Samtidig gleder jeg meg til å ta del i jobben som er satt i gang med å bygge en felles kultur i selskapet, forteller Tonje.

Hun har selv erfaring fra et tilsvarende prosjekt i sin tidligere direktørjobb i Atea. Der hadde hun ansvaret for alle kontorer fra Trondheim i sør til Harstad i nord, med stort fokus på felles kultur. Tonje ønsker å bygge på alle de gode historiene i selskapet, og sammen med de ansatte skape nye gode historier.

– Intern stolthet er ofte nøkkelen for å skape gode resultater. Vi skal gjøre dette sammen, og da er det viktig at alle får følelsen av å jobbe i samme selskap. Samtidig må vi ta vare på det lokale særpreget. Vi må finne fellesnevnerne som kan bygge bro mellom de forskjellige organisasjonene.

Kommer fra oljebransjen

Tonje er født og oppvokst i Trondheim, nærmere bestemt på Strindheim. Her hadde hun hele barndommen og ungdomsåra. Hun er svært glad i hjembyen sin. De første studieårene ble også gjennomført her, da hun utdannet seg til byggingeniør. Så reiste hun til Stavanger for å bli sivilingeniør. Her kom hun i kontakt med oljebransjen, der hun jobbet i mange år.

– Jeg hadde veldig spennende år i oljebransjen, som jeg ikke ville vært foruten. Jeg vil ta med meg mye av denne erfaringen inn i den nye jobben. Og havbruk omtales ofte som den nye oljen, så det blir nesten som å komme hjem, sier Tonje med et lurt smil. 

Etter mange år i Stavanger ble savnet etter Trøndelag for stort, og hun flyttet hjem for å jobbe i Det norske oljeselskap. Her ble hun i over ti år. Etter det har hun jobbet for Atea, mens hun de siste årene har vært strategidirektør for Enova. Organisasjonen og bransjen hun fra årsskiftet går inn i, har hun blant annet fått kjennskap med gjennom styrevervet i Salmar. Det blir en ny bransje å jobbe i, noe Tonje ser på som en positiv utfordring.

– Jeg trives med utfordringer, og er heller ikke redd for å stå i stormen. Som direktør for et så stort selskap er man samtidig en levende ambassadør for hele organisasjonen. Da er det viktig å finne den rette balansen, og dele rampelyset med de som fortjener det. Jeg ønsker gjerne at andre fra organisasjonen bidrar også.

I løpet av sine år i oljebransjen fikk Tonje med seg flere spennende år i utlandet. Ett år i London og to år i Singapore. Her opplevde hun en helt annen kultur, med svært lange arbeidsdager og jobbing i helgene.

– Jeg ble vant til å jobbe mye og hardt, men samtidig hadde jeg noen hårreisende krevene oppgaver og lærte veldig mye. Jeg ville aldri vært foruten disse årene, sier Tonje.

– Vi bygger lokalsamfunn

Noe av det som trigger Tonje mest med den nye jobben er at hun nå blir en del at et lag som bygger lokalsamfunn langs hele kysten. 

– Det er kult at vi kan være med på å skape arbeidsplasser langs hele kysten, det er jeg stolt over å få lov til å bli med på. Det er kjempeviktig for Norge. Næringen vår bidrar til kompetanse i distriktene, og er viktig for å beholde befolkningsgrunnlaget mange steder, forteller Tonje.

Hun ønsker at Frøy skal være synlig til stede i lokalsamfunnene, og bidra til aktivitet også utenfor jobben. For henne betyr det mye at arbeidsgiveren kan bidra til at man trives både i jobb og fritid.

– Mange i vår organisasjon jobber i turnus. Da er det viktig for oss å legge til rette for at de også trives når de ikke er om bord på båten. Frøy skal være en samfunnsbygger på flere arenaer, sier hun.

 

Synlig leder

Tonje vil bli en synlig leder, og de ansatte kommer til å få se henne mye. Kontortiden skal deles mellom Frøya, Trondheim og på reise.

– Jeg er innstilt på mye reising – samtidig er det fint at pandemien har gjort avstandene mindre gjennom økt digitalisering. Fysiske møter vil likevel være viktig for meg. Det blir en helt annen dynamikk når man kan møtes ansikt til ansikt, sier Tonje.

De gode samtalene med kolleger og det sosiale betyr mye for Tonje. Nedstenging og hjemmekontor under pandemien har passet henne dårlig.

– Det å skape resultater sammen med andre gir meg veldig mye. Da passer det dårlig å sitte hjemme foran PCen.

– Sammen skal vi skape nye spennende ting

Tonje har to barn fra et tidligere forhold, i tillegg til et bonusbarn sammen med sin nåværende ektemann. 

– Alle fire heier på meg, og er stolte av at jeg nå blir leder i et så stort og fremoverlent selskap.

Hun er ikke redd for at det blir mye jobb. Barna er voksne, og ektemannen er gründer i en oppstartsbedrift – dermed jobber begge ganske mye.

– For meg er jobben som en hobby. Jeg liker å jobbe lange dager, og jeg liker å ha kontakt med mine kolleger. For meg blir det helt perfekt å få jobbe sammen med 700 personer – og det innen en av de viktigste næringene i Norge og verden. Vi har mye å være stolte over, og sammen skal vi skape nye spennende historier, avslutter hun.