Kjære alle sammen!

Sommer er lagt bak oss, og vi er midt i en travel sesong for oss som leverer tjenester til havbruksnæringen. I sommer har vi dessverre hatt hendelser som viser at vi ikke lærer godt nok av tidligere hendelser. At avvik skjer når vi er i drift må vi regne med, men det er kritisk at vi lærer av avvikene så vi ikke gjør de samme feilene to ganger. Derfor er det også viktig at alle bidrar med å melde avvikene som oppstår i hverdagen. Kun på den måten kan vi lære og få spredt kunnskapen på hele flåten til Frøy. Takk til dere som bruker avvikssystemet – det er sammen vi blir bedre i dag enn vi var i går.

Høsten er hektisk og vi er nå i full drift på alle båter, i stort sett alle områder vi er langs kysten. I tillegg jobber vi med «Ett Frøy»; blant annet færre og mer brukervennlig systemer å rapportere i, felles tariff på tvers av rederiet og bygging av felles kultur. Frøysamlingen er et viktig møtepunkt for det siste, og i starten på september hadde vi den aller første Frøysamlingen i historien. Tilbakemeldingene så langt har vært veldig positive, og nå ser vi frem til å møte neste gjeng om et par uker. Vi hadde to kjempefine dager sammen – for en gjeng sier jeg bare! 😊

Bransjen vår er blitt stadig mer lønnsom, men også mer krevende. Vi har tøffe konkurrenter og krevende kunder. Relasjonene vi har til kundene våre er en viktig del av sikre forlengelse av opsjoner og nye kontrakter, som igjen sikrer arbeidsplassene våre. Den letteste måten å sikre forlengelse eller nye kontrakter er å levere tjenester med høy kvalitet hver eneste dag. Derfor er det ekstra hyggelig når jeg får mailen fra kunder som er fornøyd med leveransen til gjengen i Frøy. I de siste har jeg fått flere av dem, og det gjør meg både stolt og glad. Alle er med å skape et godt navn og rykte for Frøy, om de jobber på merdkanten, i byssa, i maskinrommet, i styrhuset eller på en av våre mange kontorer.

Takk for innsatsen dere legger ned hver eneste dag. Jeg vet det er hektiske dager akkurat nå – så ta ekstra godt vare på deg og kollegaene sånn at alle kommer trygt hjem fra jobb i Frøy.

Mvh Tonje