Nye båter

Notvaskesesongen er godt i gang, og driftskoordinator Stig Ulvnes melder om spennende og hektiske arbeidsdager. Han forteller at flere nye båter er i kjømda. Først ute er «Frøy Nordkapp» som rulles ut i disse dager. «Frøy Nordkapp» er en notvaskebåt som skal gå med dobbelt stealth-system. I første omgang blir båten satt inn til Lerøy, men fra nyttår skal den, som navnet tilsier, ha base i Finnmark. Her skal båten gjøre oppdrag for både NRS og Salmar.

– «Frøy Nordkapp» er en stødig båt som tåler mye vær, til tross for at den er kun 15 meter. Etter planen skal båten være ute på oppdrag kontinuerlig. Den er også godkjent for slep, sier Ulvnes.

– Ellers kommer en gammel kjenning tilbake i drift. «Frøylys» som sank til kai på Hasvåg, er nå fullstendig renovert, bygd om til dobbelt system og kjøpt tilbake. Den ligger for tiden hos Kystteknikk Yards og vil operere med base fra Frøya, legger han til.

Ulvnes gleder seg også til at båten «Frøy Loke» blir operativ. Den skal etter planen leveres i november. Dette blir den største vaskebåten noensinne, 14,90 meter lang og 11,60 meter bred. Båten leveres av Kystteknikk Yards.

Andre servicebåter som kommer i løpet av året, er Frøydis (hurtiggående dykkerbåt), Frøy Senja, Frøybrand og Frøy Bas.

I brønnbåtsegmentet er det også flere nye båter på gang. «Kristiansund» leveres fra verftet Havyard Leirvik i slutten av juni, og skal på prøvetur allerede kommende uke. Denne båten går rett inn på kontrakt med Lerøy Midt.

«Gåsø Høvding» leveres fra verft i Tyrkia månedskifte august/ september. Etter seilas hjem til Norge går fartøyet rett i drift for Lerøy Midt.

Tidligere omtalte «Åsværfjord» har leveringsdato 15. oktober, og skal som nevnt inn på kontrakt for Midt-Norsk Havbruk (SalmoNor)