I Frøy får vi ta egne beslutninger, og god back up er aldri lenger enn en telefon unna

– Det er positivt å være en del av Frøy, mye bedre enn tidligere arbeidsplasser, sier Gåsø Jarl-kaptein Åge Storheil som har seilt brønnbåt både i Norge og Australia de siste ti årene. 

Kapteinen med hjemmeadresse i Brønnøysund, har gått om bord for mindre enn to timer siden. Gåsø Jarl ligger til kai midt i Trondheim, med Pirbadet som nærmeste nabo. Mannskapet som nettopp mønstret av, har tatt skuta gjennom 5-årsklassingen på Fosen Yards.

– Nå er den nypusset og sertifisert – og god som ny, konkluderer kaptein Storheil.

Gåsø Jarl ble overlevert til Frøy høsten 2017, og var den gang blant de største brønnbåtene i verden. Storheil mønstret på skuta et halvt år etter overtakelsen, og runder nå fem år som kaptein på Gåsø Jarl. Før det jobbet han for Sølvtrans, og har til sammen 10 år i brønnbåtnæringa.

– Det er positivt å være en del av Frøy, hvor jeg får muligheten til å utøve kapteinsjobben. Samtidig er ikke rederiet eller de andre båtene lenger unna enn en telefon, om jeg har noe jeg vil spørre om. I Frøy blir vi gitt ansvar og tillit i en fin kombinasjon med god backup fra rederiet, mener Storheil.

For to år siden ble Gåsø Jarl bygget om og rigget for hydrolicer. Båten går på kontrakt for Mowi og opererer mellom Hustadvika i sør og Folla i nord.

– Båten gjør det bra, og kunden er svært fornøyd. Vi prøver så godt vi kan å sørge for at kunden kan stå med hendene i lomma. Vi skal gjøre en så god jobb at de blir avhengige av oss, fastslår kapteinen.

Hvordan er din jobb som kaptein, da?

– Jeg har verdens enkleste jobb med så flinke folk på båten, avslører Storheil.

Til vanlig er det mellom åtte og ti mennesker om bord i Gåsø Jarl, om man regner med både de faste mannskapene, læringer og utplasseringselever.

– Det er fantastisk bra å ha læringer og elever om bord. Da får vi kobla mannskapenes erfaring med fersk kompetanse. Det er en vinn vinn-situasjon der jeg lærer og de lærer. Elevene har som oftest lyst til å bli, og de er oftest flinke folk. Dessverre kan vi ikke tilby alle som ønsker det jobb, sier Storheil.

Heller ikke på Gåsø Jarl betyr påskehøytiden ferie for mannskapene om bord. Om det er landligge på røddagene, utføres det forefallende arbeidet som det ellers ikke er tid til. Også i høytider trengs alle hender i arbeid.

– Men vi skal kose oss litt i påska også. Kokken er et unikum! Geir Sletten er en meget kokekyndig matros som lager god og sunn mat, sprer godt humør og er til god hjelp, sier Storheil og sender en god påskehilsen til alle kolleger på vakt eller fritørn.