Lederprogram for Driftsledere ga større kollegial følelse

Alle driftslederne i Frøy gjennomførte i 2022 et lederprogram fordelt over fem samlinger. Lederprogrammet ble avsluttet med en eksamen hvor alle fikk bestått. I forbindelse med Fartøysjefssamlingen på nyåret ble det delt ut diplomer til alle sammen.

Jan Are Nordheim var en av driftslederne som gjennomførte samlingen. Han er svært godt fornøyd med utbyttet, og legger særlig vekt på at han ble bedre kjent med de andre driftslederne i konsernet.

– På samlingene lærte vi mye viktig rundt det å være leder, men det desidert største utbyttet var nok at jeg har blitt kjent med samtlige driftsledere i Frøy. Slike program er med på å bygge opp under mottoet «Ett Frøy», forteller Nordheim.

Nordheim synes samlingene var nyttig, og tror han har blitt en bedre leder av programmet.

– Man tenker over hvordan man snakker og lytter til folk. Takket være lederprogrammet har jeg nok blitt flinkere til dette, sier Nordheim

Han forteller videre at det er mye enklere å kontakte de andre driftslederne for å få hjelp og gode råd når de er mer enn bare et telefonnummer og epostadresse.

– Terskelen for å ta opp telefonen å ringe noen av de andre driftslederne, også på tvers av fag og tjenester, har blitt mye lavere. Vi har blitt en sammensveiset gjeng med en større kollegial følelse, avslutter Nordheim.