Kristin klar for nye utfordringer

Ganske nøyaktig to år etter at hun sluttet i Sparebank1 SMN på Frøya for å begynne i Frøy, er Kristin Sugustad klar for nye utfordringer som konsernleder maritim bemanning i selskapet.

Selv beskriver Kristin Sugustad seg som «arbeidsinnvandrer» til Frøya, som mer enn en tredjedel av den øvrige befolkningen på Frøya. Opprinnelig kommer hun fra Storås.

– Så det var ikke mange båter i min oppvekst, legger hun til.

Etter 12 år som finansrådgiver i bank, startet hun i Frøy 1. desember 2019. Den nye konsernlederen bor på Sistranda, ikke langt unna arbeidsplassen. Her bor hun sammen med sin datter.

Hun rakk knapt å komme i gang i sin nye stilling før det ble en ny runde med restriksjoner og koronaregler, men Kristin er trygg på at Frøy kommer gjennom dette på en god måte.

– Det er klart at dette vil påvirke oss også, men vi har betydelig mer kunnskap om hvordan vi skal håndtere dette nå enn vi hadde i mars 2020, da vi fikk den første nedstengingen. Jeg er trygg på at våre medarbeidere vet hvordan de skal opptre og hvilke hensyn vi må ta i forhold til pandemien. Det er vel hos oss som mange andre steder at folk begynner å bli trøtt av alle korona-restriksjonene, sier Sugustad, som knapt nok har opplevd en annen situasjon i Frøy.

– Det tok bare noen få måneder etter at jeg begynte, så ble korona-restriksjonene innført, sier hun, som startet som driftskoordinator for mindre servicebåter i konsernet.

Kristin Sugustad ser fram til å kunne møte mannskapet der de jobber. Korona-restriksjonene har satt en foreløpig stopper for det, men Kristin er tydelig på at det blir gjennomført. Frøy har medarbeidere fra Haugesund i sør til Finnmark i nord, og de fleste samtaler med medarbeiderne foregår nå på teams.

– Vi har store ambisjoner om å skape én kultur og ett lag av hele rederiet. Da er det viktig at vi kan møtes. Kultur bygges ikke på teams, slår hun fast.

Konsernlederen innrømmer at det er kamp om de beste folkene i havbruksnæringa.

– Vi konkurrerer med mange andre dyktige bedrifter i havbruksnæringa, men jeg opplever at vi er konkurransedyktige. Det beste beviset på det er kanskje at vi ser at folk som har jobbet hos oss og vært «ute» en tur, gjerne vil komme tilbake.

Hun tror at bredden i fartøy og arbeidsoppgaver i Frøy er noe av grunnen til at folk gjerne vil jobbe i rederiet.

– Jeg opplever at våre medarbeidere verdsetter en variert arbeidshverdag, og det at det er gode muligheter for utvikling og nye oppgaver.

Kristin Sugustad er en av mange dyktige kvinner som har ledende stillinger i Frøy, og nå får Frøy også en kvinne som toppsjef.

– Det blir spennende. Vi har en meget dyktig, erfaren og tydelig toppsjef i dag, som det blir vanskelig å erstatte. Vi har høye forventninger til den nye sjefen som skal videreføre arbeidet med å bygge det flotte teamet i Frøy, sier Kristin Sugustad.