Frøydis et løft for dykkeravdelinga i nord

To nye båter sikrer serviceområde Nord en solid kapasitetsøkning på service og fortøyning, og endelig får vår nordligste dykkeravdeling eget fartøy.

Dykkerbåten Frøydis ble overlevert fra Skarsvåg Boats 25. mars. BN 170 er 14,99 og den største båten som Skarsvåg har produsert noen gang. Denne modellen, Skarsvaag 1500, er ikke engang kommet inn på båtbyggerens egen hjemmeside.

– Dette blir et solid løft for dykkeravdelingen i nord, som ikke har hatt eget fartøy på en stund. Fra å leie litt forskjellige skrog, får vi endelig posisjonert oss med en ny og flott båt som gjør det mulig for oss både å serve eksisterende kunder på en god måte, og samtidig åpne døren for nye, sier områdeleder Espen Schmitz.

Frøydis har den umiskjennelige Skarsvåg-looken, og alt det som kjennetegner båter derfra. De rette skrogsidene gir godt dekksareal, mens V-en i undervannsskroget gir myk gange og minimalt med slag i grov sjø. Det kommer godt med, når vår dykkeravdeling i nord skal komme seg effektiv fram under tidvis barske forhold. Styrehuset står også på vibrasjonsdempende labber for optimal komfort.

I tillegg er båten utrustet med en omfattende pakke av sikkerhetsutstyr: 2 x 6-manns redningsflåter, slukkesystem i maskinrom, bærbare VHFer, manuell og friflyt EPIRB, livbøyer, linekaster, overlevingsdrakter og redningsvester.

Frøy Senja ble overlevert 1. februar. Med en hovedkran på 150 tonnmeter ™ og hjelpekran på 65 tm er båten en solid kapasitetsøkning for oss på service og fortøyning. Frøy Senja har en hybrid, grønn løsning og er utrustet med fullt dekksutstyr fra Mjosundet og en Sperre 15K ROV med posisjonering. 

Frøy Senja har allerede lagt ut det første anlegget for SalMar, og går nå videre til Trollvika Drift for utsett av et anlegg til. Etter dette venter utsett av et torskeanlegg. Dette er det første anlegget til nyoppstartede KIME Akva AS, som vi arbeider med å få et godt samarbeid med fremover, og som skal ha mer torsk i havet allerede i løpet av dette året. 

– Frøy Senja går i dag på spot, men vi merker stor interesse for den. Vi ser nå på om det er mulig å få den inn i fast kontrakt, men dette er ikke avklart enda, sier Espen Schmitz.