Et langt arbeidsliv ved veis ende

Fredrik Lie-Gjeseth (72), kvalitetsansvarlig i Frøy, har gledet seg til hver eneste arbeidsdag til sjøs og på land. Fra 1.desember trer han inn i pensjonistenes rekker.

Han begynte som sjømann i 1967 og har siden da jobbet på og ved sjøen. Som 72-åring takker nå Fredrik Lie-Gjeseth for seg i Frøy, men det betyr ikke nødvendigvis at han er ferdig med å jobbe. For selv om han nå blir pensjonert vil han helst fortsatt være med å bidra der han kan.

–Jeg har hatt et lite halvår på å forberede meg på den nye tilværelsen, så det blir nok greit det. Men jeg håper likevel jeg kan brukes til noe ved behov, da jeg har ordnet meg et enkeltmannsforetak innen kvalitetssikring. Jeg trenger nemlig noe å holde på med, sier Lie-Gjeseth.

72-åringen fra Rørvik har hatt et lengre arbeidsliv enn de fleste. Han forteller om opplevelser som skipper og styrmann på ferje og hurtigbåt i Rørvik og i europeiske farvann.

–Jeg jobbet i NTS til og fra i 25 år, og var med på overgangen til Frøy. Jeg jobbet på sjøen fram til jeg ble 60 år. Da gikk jeg i land og har siden vært kvalitetsansvarlig i det som nå er Frøy. Jeg har fått med meg mye, og ville ikke vært noen ting foruten, sier den nybakte pensjonisten. 

Han forteller at han alltid har trivdes på jobb og med det han har holdt på med.

–Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag hele livet. Jeg har trivdes med arbeidet og sammen med gode kolleger. Jeg har også fått lov til å bli med på en enorm vekst og utvikling i bransjen, sier Lie-Gjeseth.