Eplet faller ikke langt fra stammen

Når far og sønn Torfinn og Sondre Melkvik jobber på Frøy Multi er de nøye på at pappa- og sønnrollen legges igjen hjemme.

– På jobb er vi bare kolleger. Er vi flere sammen så kaller jeg ikke pappa for pappa – da er det Torfinn, forteller Sondre.

Han er lærling havbrukstekniker på servicebåten Frøy Multi. Tilfeldighetene ville ha det til han for ett års tid siden fikk plass som lærling på samme båt som faren.

– Jeg har aldri likt meg på skolen og en kontorjobb passer meg ikke, men her på Multi stortrives jeg. Jeg er takknemlig for muligheten Frøy ga meg, sier 22-åringen.

Tar lærdom av pappa

Pappa Torfinn er matros og lærer sønnen alt som er verdt å lære. Likevel er sønnen tydelig på at ikke alt kan læres av pappa.

– Jeg er ikke spesielt god på matlaging selv, men den ihjelstekte kyllingen som han serverer på kveldstid er ikke nødvendigvis det jeg tar mest lærdom av. Men han lærer meg mye om på dekk om fortøyningsarbeid og sleping for eksempel, ler Sondre.

– Kyllingen er jo god den, bedyrer faren, og legger til at det er veldig fint å tilbringe så mye tid sammen med sønnen.

Are Måøy, Torfinn, Sondre og Agnar Søreng

Jobb er jobb

Tonen er lett mellom de to. Latteren sitter løst og de kjenner godt til hverandres styrker og svakheter.

– Vi er ganske like som personer, både når det gjelder humor og hva vi tåler. Vi kjenner hverandre på godt og vondt og derfor går det også veldig fint å jobbe så tett sammen, forteller Sondre.

– Så lenge man legger bort det som er hjemme, skyter faren inn.

Det har de blitt enige om for lenge siden – det som er hjemme forblir hjemme fram til skiftet er over.