FRØY går på børs

Mandag 29. mars klokka 09.00 blir en milepæl nådd for FRØY. Da «ringer bjella» på Oslo Børs.

 

 

SHelge Gåsøiden det ble kjent at FRØY går på børs, har det vært en formidabel interesse for å kjøpe aksjer. Selskapet har hentet én milliard i ny egenkapital gjennom emisjon, og på mandag blir FRØY endelig børsnotert.

Det betyr at du som ansatt nå har en gyllen anledning til å bli medeier hos din egen arbeidsgiver.

Stor interesse fra ansatte og kystfolket

– Dette er et viktig steg for å legge til rette for videre vekst og muligheter. Det gir oss arbeidsro fremover, sier en fornøyd Helge Gåsø, administrerende direktør i FRØY. Han er spesielt glad for at mange ansatte og folk langs kysten har kjøpt aksjer i selskapet.

– Det er veldig positivt at de som kjenner oss har satset sine sparepenger på oss. Det er tydelig at kystfolket følger med på oss. Det er en stor tillitserklæring, sier Gåsø.

I tillegg har ansatte kjøpt aksjer for 15 millioner denne runden, noe som gleder konsernsjefen.

– Det styrker både tilhørigheten og fellesskapet, og jeg håper mange ansatte også kjøper aksjer nå som de kommer i fritt salg på Oslo Børs.

Klar for videre vekst

Bakgrunnen for børsnoteringen er å legge til rette for ytterligere vekst og en internasjonal satsing – slik at FRØY fortsatt vil være en premissgiver for bærekraftig og lønnsom vekst i en av Norges viktigste kjerneindustrier.

– I løpet av de siste 20 årene har FRØY utviklet seg til å bli en markedsledende tjenesteleverandør til havbruksnæringa. Fremover ser vi flere veier for fortsatt vekst for FRØY, og mener at børsnoteringen av selskapet er det naturlige steget for å muliggjøre neste fase av selskapets utvikling, sier Gåsø.

– De ansatte er vår fremste ressurs

FRØY har i dag har omtrent 670 ansatte fordelt på 13 lokasjoner langs Norges kyst – fra Haugesund i sør til Storslett i nord. Lokal tilstedeværelse og nærhet til kundene sørger for at FRØY for mange er den foretrukne leverandøren av akvaservicetjenester, og majoriteten av de kjente oppdretterne er på kundelisten vår. Teamwork til sjøs vil fortsatt være nøkkelen til suksess.

– Vi ser fortsatt sterk etterspørsel av våre tjenester, og ser frem til å fortsette vårt harde arbeid for å møte behovene til våre kunder. Med støtte fra NTS som en langsiktig eier og dyktige ansatte, er jeg trygg på at vi vil fortsette å være den foretrukne samarbeidspartner i en raskt voksende havbruksnæring, legger Gåsø til.

Han går nå inn i påskehøytiden med en god følelse, vel vitende om at FRØY har styrket seg for videre vekst.

– Jeg ønsker alle en god påske. Selv om alle restriksjoner begrenser feiringen en del, håper vi på finvær og god påskestemning til alle ansatte, avslutter Gåsø.