Gå til innholdet

To nye båter til Frøy Akvaservice

froylys-og_froyvask

Dette blir vaskebåt nummer fire og fem som Frøy Akvaservice operer. Med økt vaskekapasitet skal de hovedsakelig benyttes til spyling av oppdrettsnøter, samt avlusing.

Ørnli Slip har i vår og sommer levert to nye båter til Helge Gåsø; “M/S “Frøylys” og M/S “Frøyvask”. 

– “Frøyvask” fikk vi nå nylig, mens “Frøylys” har vært i kontinuerlig drift siden april, forteller Andreas Krogstad i Frøy Akvaservice.

Bedre komfort

Videre forteller han at fordelen med disse båtene er at det er bedre komfort for mannskapet, i tillegg til at de har plass til to vaskeroboter som øker kapasiteten betydelig.

– Det er helt klart de to største og fineste spesialbåtene vi har for notvask. Nå fintuner vi maskineriet for å få så effektiv drift som mulig, forteller Krogstad.

Til sammen har selskapet fem vaskebåter som betjener oppdrettsnæringen. Disse kan også inngå i arbeidet med lusebekjempelsen.

Levert fem båter

Frøy Gruppen er  storkunde hos Ørnli Slip, som på to år har levert fem båter til Frøy Gruppen.

– Vi tok over i april 2014, og siden den tid har fem av syv båter blitt levert til Helge Gåsø, forteller Torstein Yttersian, daglig leder i Ørnli Slip til iLaks.

Hovedsakelig er det arbeidsbåter, men vi har også levert en hurtiggående enskrogs båt, “Frøyskarv”, til Frøy Gruppen. Den blir hovedsakelig benytte til dykking.

– I tillegg jobber vi med nok en hurtiggående dykkerbåt til Helge Gåsø som vil være på 50 fot. Den skal leveres i november i år. Så holder vi på med en batteribåt til SalMar, og det er det vi har i havn på nåværende tidspunkt, avslutter Yttersian.

Tekst: Elisabeth Nodland - iLaks.no 
Bilde: Ørnli Slip