Gå til innholdet

Nybåten på plass på verftet for siste finpuss

froy_harvest_some

Nybygde "Frøy Harvest" har de siste dagene vært på vei nordover på sitt slep fra Polen. I dag ankom nyinvesteringa Sletta verft, der båten skal ferdigstilles og deretter leveres til rederiet Frøy Vest innen midten av mai.

-  Nå starter arbeidet med utrustning av skipet, noe som vil føre til meget stor aktivitet i Mjosundet i tiden fremover, forteller Sletta Verft.

Kunde er altså Frøy Vest, som har tilhold i Sogn og Fjordane og er en del av Frøya-baserte Frøygruppen.

"Frøy Harvest" er en katamaran i stål med ekstra stort arbeidsdekk med kraftige vinsjer og store fjernbetjente kraner med lang rekkevidde.

- Båten vil få 25 prosent lavere energibruk med dieselelektrisk framdrift, sammenlignet med konvensjonell dieselmekanisk framdrift, skriver rederiet på sine Facebook-sider.

Båten er 25 meter lang, 13 meter bred og har innredning for et mannskap på sju.

Frøy Vest ble omstrukturert for to år siden da det som het West Dykkerservice ble kjøpt av Frøy Akvaservice og fusjonert med selskapene Sunnfjord Dykkerservice og Møre Dykkerservice.

Lakselus og fast avtale med Marine Harvest nevnes blant hovedårsakene til at de har gått fra en omsetning på 17,7 millioner kroner i 2012 til eventyrlige 137,6 millioner kroner i 2015. På få år har selskapet altså nesten sjudoblet omsetningen.

– Det har vært en veldig vekst i oppdrettsnæringa som vi har fått tatt del i. Oppdrettsnæringa står nok for om lag 90 prosent av det vi driver med, forklarer driftskoordinator Sigve Slagnes til Fjordenes Tidende.

Det var også samme avis som først omtalte saken og senere omtalt i iLaks.no.

Og Slagnes tror framtiden ser lys ut for selskapet. De har blant annet flere stillingsutlysninger hvor de søker etter både ny daglig leder og mannskapssjef til selskapene Frøy Vest og Frøy Vest Rederi. Begge inngår i Frøy-gruppen, som eies av Gåsø Næringsutvikling ved styreleder Helge Gåsø.

– Vi tror på fortsatt vekst. Og det kommer nok mye av kravene som nå vil bli satt til oppdrettsnæringene med tanke på avlusing og fokus på miljøet til fisken, sier driftskoordinatoren.

Tekst: Bjørn L. Rønningen - hitra-froya.no
Foto: Frøy Vest