Servicebåten Frøybrand overlevert til FRØY

I dag ble servicebåten «Frøybrand» overlevert til FRØY fra Sletta Verft. Dette er fjerde båt i en serie med katamaraner som FRØY og Sletta har utviklet sammen over flere år.

«Frøybrand» er en 15 meter katamaran, og følger i kjølvannet til sine søsterskip «Frøysund», «Frøy Neptun» og «Frøy Junior». Ytterligere to båter, «Frøy Senja» og «Frøybas», blir levert fra Sletta til FRØY innen kort tid.

– Vi er stolte over denne båten. Det er nok den beste båten vi har bygd i denne klassen, mener daglig leder Kåre Sletta i Sletta Verft. Verftet som fyller 75 år i år har fulltegna ordrebøker de neste to årene og ser lyst på framtida. Ei framtid som også involverer flere samarbeid med FRØY:

– Samarbeidet med FRØY har alltid vært veldig bra, og det håper vi vil fortsette i mange år til. Straks er to nye båter klare for overlevering og vi tror rederiet vil bli godt fornøyd med båtene, sier Sletta.

Sander Slotterøy, driftskoordinator i FRØY, forteller at den nye servicebåten skal operere i spotmarkedet, men er åpen for faste kontrakter hvis noen har behov for det.

– Her har vi fått en veldig allsidig båt som kan ta på seg alt av oppdrag. Vi er godt fornøyde med de andre båtene i samme serie. Dette er velutprøvde bygg som kan brukes til både dykking, ringvask og sleping. Vi tar alt av oppdrag. Ingenting er for lite og ingenting er for stort, forteller Slotterøy, som legger til at de har fått på plass et erfarent og allsidig mannskap med forskjellig erfaring, så han er sikker på at kundene vil nyte godt av tjenestene til den nye båten.

En av de erfarne er fartøysleder Kenneth Olsen. Etter mange år i FRØY har han de siste årene jobbet for Mowi. Nå er han tilbake der han hører hjemme, og hans første oppdrag med «Frøybrand» blir symbolsk nok å vaske ringer på lokaliteten han jobbet på for Mowi.

– Jeg og resten av mannskapet gleder oss veldig mye til å komme i gang. Vi er veldig motivert til å ta på oss alle mulige oppdrag, uansett hvor det er, forteller Olsen. Han forteller om en båt med veldig gode bo- og arbeidsforhold. Med topp fasiliteter, fire lugarer om bord,og det beste og meste av utstyr til å utføre alle typer oppdrag. 

– Vi kan ta på oss svært varierte oppdrag. Vi er godt utrustet til fortøyningsarbeid, notarbeid, ROV-inspeksjon, sleping, frakt, og det som måtte være. Vi er en svært løsningsorientert gjeng om bord. Båten har allerede fått mange spennende oppdrag, og vårt første oppdrag blir ringspyling. Blant annet har vi en ny og spesialutviklet vasker, som det blir svært spennende å ta i bruk, forteller Olsen.