Sjøfartsministeren på besøk hos Frøy

Gåsø Freyja fikk storfint ministerbesøk

Lenge har Frøy Rederi sine store skip hatt Kristiansund som liggekai. Nå kan vi endelig ønske skipene velkommen hjem til Siholmen på Frøya.

2. juni ble den nye liggekaia på Siholmen offisielt åpnet. I den forbindelse stilte både fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen og distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland opp for å markere begivenheten.

Dypvannskaia på 135 meter er etablert av Frøya kommune i samarbeid med Trondheim havn. Prosjektet begynte i slutten av mars 2019 og ble ferdigstilt 11. november 2019 med en samlet kapitalverdi på 66 millioner.

Dyptvanskai på Frøy

– Dette vitner om optimisme og fremtidstro

Distrikts- og digitaliseringsministeren Helleland skryter av Frøyasamfunnet i sin åpningstale.

– Det er veldig gledelig å få lov til å åpne et anlegg som dette. Det er knyttet til en infrastruktur og en næring som Norge skal satse voldsomt på i fremtiden. Det vitner om optimisme og fremtidstro – ikke bare for næringen, men også for at Frøya og regionen er stedet for optimisme og videre satsing på sysselsetting, verdiskaping og velferd, forteller Helleland.

Kommer til å bety mye i fremtiden

Distrikts- og digitaliseringsministeren takket alle som hadde vært med, for å få på plass dette anlegget. Hun avsluttet med å si at dette prosjektet er viktig for næringsutvikling og sjøtransport i dag, men ikke minst kommer det til å bety mye i tiden fremover.

: Helge Gåsø og Odd Emil Ingebrigtsen fant raskt tonen under åpningen av den nye dypvannskaia.

Skipene og mannskapet ønskes velkommen hjem

Frøy rederi sitt ønske om å få skipene og mannskapet hjem til Frøya har vært der lenge. Endelig ble det en realitet! Her kastet både lokale og nasjonale politikere glans over en minnerik åpning av den nye hjemmebasen til Frøy rederi på Siholmen.

– Nå trenger Norge flinke og handlekraftige folk. Det er det mange av langs kysten, smilte fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen. Han sparte ikke på kruttet og skrøt mye av satsningen til både næringsliv og Frøya kommune.

– Spennende å bli med ombord

Etter snorklippingen ble Ingebrigtsen og Helleland med opp på brua til Gåsø Freyja. Her var det en fantastisk utsikt over hele Sistranda og ut mot Frohavet. Begge ministerne takket for at de fikk lov til å komme ombord, og syntes det var morsomt å få bli med opp på brua i en så stor brønnbåt som Gåsø Freyja. Ministerne ble ikke mindre imponerte når Helge Gåsø fortalte om de to andre båtene som nå er under produksjon i Tyrkia.

– Den ene skal bli verdens største brønnbåt, og blir dobbelt så bred som denne, fortalte Helge Gåsø.

– Ingenting er bedre enn å bygge videre på det vi er flinke på

– Det er en ting kyst-Norge trenger, og det er folk som tør å investere og satse. Så all honnør og ære til dere som investerer i fremtiden. Ingenting er bedre enn å bygge videre på det vi er flinke på fra før av, sier Ingebrigtsen til Helge Gåsø, og roser han for pågangsmot.

Tilbake neste måned for omvisning

Det var planlagt omvisning på Gåsø Freyja, men på grunn av et strengt tidsskjema rakk de ikke det. Men fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen forteller at han gjerne blir med på omvisning neste måned når han skal tilbake til Frøya en tur.