Lærlingene og Håvard Steinvik, Trine Vikan og Elise Antonsen Lura deltok på utdanningsmessa YOU23. Her sammen med to av ungdommene som besøkte standen, og samtidig fikk prøve på seg utstyr som lærlingene bruker i det daglige.

Årets yrkes- og utdanningsmesse i Øyregionen (YOU) ble arrangert Hitrahallen i forrige uke. Her stilte Frøy med egen stand sammen med 37 andre bedrifter og fem opplæringskontorer. 

På messa fikk ungdomsskoleelever fra Hitra, Frøya og Øyrekka, elever fra Guri Kunna videregående skole og andre interesserte et innblikk i framtidas yrkesmuligheter. Marine Måsøval, mannskapsansvarlig i Frøy, var en av de som sto på Frøy sin stand. Hun mener deltakelse på slike messer er viktig for å synliggjøre bedriften, og hvilke yrkesmuligheter ungdommen har lokalt.

– Vi møtte mange flotte ungdommer, og opplevelsen er at de fleste er både nysgjerrige og interesserte i hvilke muligheter de har. Jeg håper at de gjennom å besøke vår stand fikk inspirasjon til å velge retning på videregående og høyere utdanning, forteller Marine.

På Frøy sin stand bidro også de tre lærlingene Trine Vikan, Elise Antonsen Lura og Håvard Steinvik, noe Marine var svært godt fornøyd med.

– De gjorde en god jobb for oss. Som bedrift gir vi et helt annet inntrykk til elevene når vi har med oss lærlinger, og de viste seg fram på en god måte, sier Marine.

En av de tre lærlingene, Håvard Steinvik, er lærling om bord på brønnbåten Gåsø Viking. Her trives han veldig godt, og han var glad for å få vise fram bedriften han jobber for. Håvard tror det var smart å ta med lærlinger på bedriftsmessa, da det gjorde det enklere for andre ungdom å ta kontakt.

– Opplevelsen min er at det kanskje er enklere og mer interessant for elever å stoppe å snakke med jevnaldrende og kjentfolk. Vi fikk snakke med en god del elever, og mange viste stor interesse for hvordan det var å være lærling i Frøy, forteller Håvard.

Både Marine og Håvard oppfordrer ungdom som ønsker å lære mer om Frøy og hvilke muligheter som finnes her, om å ta kontakt.

– Har du spørsmål eller er det andre ting du lurer på kan du gjerne ta kontakt med en av oss som jobber i Frøy, så skal vi svare så godt vi kan, avslutter Marine.