Reisa ny båt levert til Frøy

3.200-kubikker overlevert fra Havyard

En dag vi har ventet alt for lenge på

På overtid er brønnbåten REISA i dag overlevert til FRØY-rederiet Norsk Fisketransport.

I dag ble brønnbåten REISA overlevert fra Havyard til Norsk Fisketransport AS. Den nye brønnbåten er søsterskip til STEIGEN (byggeår 2017), NAMSOS (2015) og HAVTRANS (2014), er utrustet med sylindriske fiskebrønner og har en lastekapasitet på 3.200 kubikk.

– Dette er en gledens dag, og en dag vi har ventet alt for lenge på, sier Oddleif Wigdahl, driftsdirektør brønnbåt i FRØY.

REISA er designet med stor kapasitet for lukket og smittevennlig transport og har dobbelt system for avlusing med både ferskvannsbehandling og Hydrolicer-avlusning.

Utfordrende

Wigdahl innrømmer at byggingen av REISA har vært utfordrende. Etter planen skulle brønnbåten vært overlevert i juni i fjor. Men underveis har verftet slitt med både økonomiske utfordringer og periodevis nedstenging som følge av koronapandemien.

– Nå skal endelig REISA få gjøre det den er bygget for, sier Wigdahl.

REISA går rett inn i en langsiktig kontrakt med Lerøy Aurora.

Innen kort tid setter båten kurs mot kunden i nord. Et entusiastisk mannskap har vært til stede på verftet gjennom hele innspurten, og ser fram til å ta arbeidsjernet i bruk.

– Vi har gjennom flere år vært tett på utviklingen av dette brønnbåtdesignet sammen med Havyard, og REISA gir både oss og kunden trygghet for fleksible, effektive og skånsomme brønnbåttjenester i årene som kommer, sier nybyggansvarlig Børge Lorentzsen i FRØY.

FRØY utvider i løpet av 2021 sin samlede brønnbåtflåte med fire nybygg, deriblant 7.500-kubikkeren Gåsø Høvding som blir verdens største.